dissabte, 10 de gener de 2009

Dedicat a la meva amiga rosa

hola, es fa extrany que faci aquestes ratlles; peró el teu missatge em fa pensar... Tens raó en algunes coses, i quan les diu algú que s'ha guanyat un cert pés en la meva vida... implica almeys mostrar-li el respecte.

Per aixó profunditzaré en un dels temes. l'últim.

Sempre s'ha tingut l'impressió que el poble palestí ha estat el perseguit i el jueu l'executor. Segons ens marca l'historia, des de els temps dels romans, els jueus mai han estat propietaris de les seves terres. Aixó ho va "solucionar" l'unica resol.lució del consell de seguretat de nacions unides que va otorgar els territoris actuals jueus i palestins... fins que els jueus van veure's tancats al mar. total, que aquesta temática té un únic component polític que no té res a veure amb la religio (mesclada, aixó sí, amb un cert punt d'alegria per jueus ortodoxes, molt crítics ab els radicals... que es mirin al mirall!)

Dintre d'aquesta resolució de U.N. hi ha un punt important. El consell de seguretat tant sols intervé quan tots 7 (E.U.A, russia, frança, alemanya-implicats en la 2ªguerra mundial- japó, china i un convidat de torn -espanya ho va esser quan es va invaïr irak per 2ª vegada-) están acord. Aleshores, com és que no hi fan res per posar cascos blaus? Senzill, totes les potencies han d'estar bé amb els "lobbys" jueus... tenen molts diners heretats de la guerra, diners que pertanyien al seu poble jueu i que ara surt dels amagatalls. Aixó no treu que la barbarie nazi fós el fet més repugnant que mai ha passat... tot i que hi fem carrera a congo (amb el mineral de niquel-bateria de mòbils-, diamants a sud-africa -que preguntin a americans que tal li anaven les inversions en las minas a coca-cola- i altres païssos)

En aquest repartiment de terra es crea israel, un país que no havia existit fins al 1950. Ni en les sagrades escritures hi consta. A més a més, els palestins queden atrapats en una zona on no es pot construïr infraestructures, per que el sól no aguantaria. Per molt mar que tinguin....

Es a dir. Col.locar israel allá era controlar el pas de canal de suez, i tenir un amic protegint el flanc sur per si venien els russos, i els russos podien fer investigació sense ser sospitosos... tot a canvi de les terres, i la corresponent mirada al altre costat quan convingui.

Bé,em costará uns petits problemes, peró crec que ja he satisfet part de la teva curiositat.

Un petó guapa

dimecres, 7 de gener de 2009

Ja tornem de les vacances....

Ja hi tornem a ser, una mica més vells, més emprenyats, més tristos per que tornen les rebaixes i la tarjeta demana suplici.... Es la tornada a la feina.

Jet lag, maldecap, irritació transcendental... el cos mig malalt i el cotxe parat a la diagonal esperant que arranqui l'inútil que tinc al davant (generalment reparteix el correu).

El cos es posa de mala llet, tot sembla va en contra teu, peró les veus de la rádio et fan pensar. El dia de reis a jerusalem hi moren 8 nens... fes-te fotre: Sempre hi ha algún malparit que en nom de ves a saber tú que es pren la llibertat de fer una escabetxina... almenys, antuvi, les festes les respectaven. Ara ni els mateixos que enarbolen la bandera del poble escollit son capaços de llegir els llibres que han heretat....

Sempre en nom de la justicia... Divina